Migrene

“Migrene er en form for hodepine som har fulgt menneskene gjennom alle tider, og som er beskrevet i ord og bilder fra tusenvis av år tilbake. Lider du av migrene er du i godt selskap. Både Leo Tolstoj, Sigmund Freud og Virginia Woolf hadde invalidiserende migrene.” (www.helsenytt.no)

Med andre ord; ein invalidiserande sjukdom for oss geni … Diverre kjenner ein seg ikkje nett som eit geni når ein trampar trynet ned i puta og ikkje er heilt sikker på om ein vil leva eller døy. Og som ved alle andre migreneanfall lover eg meg sjølv at eg skal tinga ny time til legen og finna eit betre medikament som kan hjelpa meg. Og dagen etter migreneanfallet, er lovnaden gløymd att. Det medikamentet eg har fungerer jo etter kvart, iallfall viss eg ikkje kastar opp. Og vanlegvis får eg migrene på fridagane mine, så det går jo ikkje ut over jobben. Men skal eg verkeleg øydelegge mi eiga fritid ved å ligge i eit mørkt og stille rom og isolere seg frå omverda? Trur ikkje det! *Ta seg sjølv hardt i nakken* …

Tags: , ,

No Responses to “Migrene”

 1. Pappa Says:

  Kjenner igjen symptomene. Jeg tilbrakte mange lørdager i senga da jeg var på din alder. Helt til jeg oppdaget ANERVAN. Men det er ikke alle den hjelper for heller.
  Det virker som det er veldig individuelt og tilfeldig.

 2. Monica Says:

  Pappa; eg tok meg sjølv i nakken i går og tinga time til legen for å vurdere medisin. Kanskje eg får “eit nytt og betre liv”? ;) Er ikkje noko særleg å vere bortimot invalid når ein har fri, men det treng eg vel ikkje å fortelje deg. :) (I tillegg kan eg jo nemne at bortsett frå sjølve migrenedagen, går det jo med nesten ein dag til med å vere litt “i ørska” etter slike anfall)

 3. Ketil Says:

  Jeg fikk noe nytt av min lege. Zomig nesespray. Den virker rett i pæra uten å påvirke noe annet enn den skal. Har en ampull liggende i kontorskuffen og sprayer innpå når jeg kjenner anfallet komme. Etter fem til ti minutter kjenner jeg at det slipper taket. Utrolig effektiv for mitt bruk iallefall.

 4. Tankar ved eit tastatur » Migrene II / Migraine Says:

  [...] de postinga mi om migrene? Iallfall, i går var eg til legen min og samtalte om medisinar og slikt, og han ville eg skulle [...]

Leave a Reply