Når er jula over?


Lasse har publisert eit innlegg der han spekulerer på om vi i Noreg eigentleg ikkje vil ha jul. Bakgrunnen for dette er at han synast mange kastar ut jula (og skryt av det i bloggane sine) tidlegare og tidlegare for kvart år. Om eg kjenner meg treft av innlegget? Definitivt! Eg kasta jo ut juletreet allereie 2. januar(tidlegare enn eg vanlegvis gjer på grunn av at det dryssa mykje), og resten av julepynten den sjette.

Er det då slik at eg ikkje vil ha jul? Slett ikkje! Eg elskar julehøgtida, med vekt på nettopp høgtida. Når høgtidsdagane er over, og andre òg har byrja på arbeid og skule att (sjølv arbeidde eg jo både julaftan og i mellomjula), kjenner eg meg ferdig med jula. Då er det godt å “få lov” til å pakka ned det gamle og ta fram andre ting. Kanhenda har det òg ein samanheng med at eit nytt år har byrja, og at det då er litt godt å “byrja på nytt”? Det tyder nemleg ikkje at det er slutt på familiekos og trivsel, det finn framleis stad hjå oss sjølv utan julepynt!

Når ungane har knust pepparkakehuset og vi har feira dei to bursdagane med familien, er jula for min del over. Då ryddar og vaskar eg, og koser meg med kjensla av å starta på eit nytt år med blanke ark

of the changes that occur during the pubertà (maturation of the amoxil of new molecules.

.

For dei som framleis feirar jul; framleis god jul, og til dei som har rydda vekk julepynten; kos dykk i “nytt” hus! ;)

Tags: , ,

No Responses to “Når er jula over?”

 1. Lasse G. Dahl Says:

  … og godt nytt år!
  ;-)

 2. A-ha » Blog Archive » Når er jula over? Says:

  [...] Here’s another interesting post I read today by Tankar ved eit tastatur [...]

 3. Beyla Says:

  Jula skal ikke brukes opp!! Derfor man blir trist når julebrusen kommer i Oktober. Høytider skal være spesielle!! Holder på å lage noen oppskrifter til å bruke det Gedifragarnet til.. Sitter og storkoser meg!! Legger dem ut på Hobbyforum når de er noenlunde gjennomkjørte :D

 4. Lasses hjemmeside Says:

  Jula varer helt til grillsesongen begynner!…

  Så ble vi ikke enige om når jula slutter. Vi får heller være enige om å være uenige, en pen måte å si jeg har rett og dere tar feil på. Men i denne helga slutter altså også jeg av julefeiringa. Og starter grillsesongen ……

 5. betty42 Says:

  Jeg liker å pynte til jul tidlig og “få ut jula” tidlig, dvs 30 desember for da har minstemann gebursdag. Så tar vi lysene på huset på 20. dag jul, altså søndag 13.01.08, i morgen :)

  Betty

 6. Beyla Says:

  :D hadde nok vært litt enklere når jeg jobba på St.Olav, hva? ;) Men om dere noensinne skal på nordnorgesferie er det jo greit å kjenne noen med mye strikketøy og mange gjesterom! :D

Leave a Reply