God middag!

Her i huset et vi litt for lite fisk, i mine auge. Då eg var lita var det fisk på menyen iallfall annakvar dag. Det er det ikkje no lenger. Men av og til er det ekstremt godt med fiskemat, og då er saltfiskekaker ein favoritt.

Ingrediensane er som du ser over; kokt, salt fisk (gjerne torsk), kokt potet, lauk (eg hadde berre graslauk denne gongen, ofte brukar eg purre), egg og i tillegg litt mjøl og mjølk. Dersom du har restar av kokt gulrot er det òg kjempegodt i kakene. (Som du kanskje skjønar, er dette eigentleg restemat)

Eg mosa fisken og potetene med stavmiksar denne gongen, så røra vart jamn og fin. Så brukte eg vanleg handmiksar og blanda inn egg, mjøl og mjølk til “passe deig”.

Røra vart sjåande slik ut:

Deigen vart litt laus, men akkurat passe til å få lagt i panna med spiseskei. Steikast i godt med smør og serverast med kokt potet, smør og råkost. Mmmmm!

Tags: ,

5 Responses to “God middag!”

 1. AB Says:

  Trur æ ska prøv mæ på den middagen æ og :-)

 2. mette Says:

  mmmmmmmmm, enn å friste sånn da, gitt, vi som ikke kan spis fisk

 3. Beyla Says:

  oh, slike kunne jeg mer enn gjerne spist… hadde det ikke vært for at jeg er så vanvittig overmett skulle jeg var klart å oppdrive litt vann-i-munnen-rumlemave-lyder også ;)
  sitter her med telys og te – midnattsola er jo gjemt vekk bak tonnevis av sinte grå regnskyer og det meste synes grått og trist. da er det godt med litt omsorg – være seg av den virituelle sorten også – tusen takk for oppmuntringa!!!

 4. Lena Says:

  Heisann, de så jo bare nydelige ut!
  Håper du koser deg nå som vi endelig har fått litt varme:)

 5. Lena Says:

  ups, feil adresse… nå ble det riktig:)

Leave a Reply