Fredagskosemat

Som dei fleste andre eg pratar med, likar vi òg her i huset å “feire” at helga tek til med å kose oss med god mat. Veldig ofte tyder “god mat” taco eller pizza, men denne fredagen fann vi på noko anna. Det var berre tre av oss heime (Hulda, Tor Inge og eg), og då vart det spaghetti carbonara. Og det er så godt at eg nesten må passa på å ikkje sikle på tastaturet berre eg tenkjer på maten.

Det finnast mange ulike oppskrifter på spaghetti carbonara, men dette er min favoritt (til tre personar med god matlyst):

400-500 g spaghetti kokast etter tilrådinga på pakka (men skal vere al dente, så bruk den kortaste koketida! Og hugs salt og olje i vatnet.)

Brun 200g bacon i steikepanna, set til 1 hakka lauk når baconet er nesten ferdigbruna.

Bland saman 2-3 eggeplommar, 2 dl fløyte og 100-200g riven parmesan.

Når spaghettien er kokt ferdig, lar du den ligga i eit dørslag og renne av seg. I mellomtida har du egg- og fløyteblandinga i kasserollen og lar det bli varmt (slik at det koker bittelitt). Tøm spaghettien i kasserollen att, og rør godt saman så det blander seg. Ha i bacon og lauk (rør litt til), ha det over i eit litt finare serveringsfat eller direkte på tallerken og strø litt ekstra parmesan samt godt med peppar over.

Kjempegod “hurtigmat” utan hurtigmatpreg. :)

Tags: , ,

4 Responses to “Fredagskosemat”

 1. Synnøve Says:

  Høres ut som en helt fortreffelig fredagskosemat! :)

 2. AB Says:

  Ååå, d hørtes utrolig godt ut. Må nok lages en dag ja :-)

 3. minica Says:

  Det er faktisk skummelt godt! Og så trur eg det er ein “periodemat”, så eg kunne truleg ha ete dette i ei veke i strekk. *sukk*

 4. Lasse G. Dahl Says:

  Carbonara er glitrende mat! Men jeg liker ikke når eggeplommene blir kokte, jeg vil bare ha dem varme. En oppskrift jeg posta for lenge siden, er denne:

  http://www.lassedahl.com/b/20020712_2

  Men etter hvert har jeg justert den litt: Når spaghettien er nesten ferdigkokt, pisker jeg eggeplommene med en spiseskje kokevann pr plomme, slik at de blir varme og gode. Så blandes dette med den nykokte pastaen, stekt bacon, en drøy ss fløte pr plomme og parmesanost. Men det skal ikke bli så varmt at det blir koktegg!

  Tviler ikke på at din versjon er fantastisk, altså! Tenkte bare jeg skulle poste litt MER inspirasjon! :-)

Leave a Reply